Itt a tavasz, az év egyik legszebb időszaka, ami bizony az allergiások számára igazi gyötrelem lehet. Tippjeinkkel természetes módon enyhíthet a tünetein.

Zárja ki!

Bármilyen szép nap is legyen, ha a pollenszám magas, tartsa az ablakokat és az ajtókat zárva, hogy óvja a pollenektől a lakás levegőjét. Még a szezon elején tisztíttassa át a légkondicionálóját! 

Mossa le!

Valahányszor belép az otthonába, a külvilág apró darabjait viszi be a lakásba magával. Miután a szabadban tartózkodott, ruháját, cipőjét, haját és bőrét apró pollenek borítják mindenhonnan, ahol járt. Zuhanyozzon le, öblítse le a haját, cserélje át a ruháját, hogy lemossa az allergéneket. Hagyja a cipőjét az ajtóban.

Viseljen maszkot

A kertészkedés vagy porszívózás közben történő maszkviselés megakadályozza a pollenek légutakba jutását. A legtöbb maszk blokkolja a pollenek és más allergének 95% -át. 

Orröblítés

Az orröblítés megtisztítja a nyálkától az orrot, és enyhíti az allergiás tüneteket. A tengeri sót tartalmazó orrspray-k kiválóak erre. 

Gőzöljön

Az inhalálás, azaz a gőz belégzése enyhíti az orrdugulást, tisztítja az orrjáratot.  Tartsa a fejét egy meleg (de nem túl forró) tál felé és takarja le egy törülközővel a fejét, hogy felfogja a gőzt.

Táplálkozz egészségesen

Kutatások szerint azok, akik sok friss zöldséget, gyümölcsöt és diót  fogyasztanak, kevesebb vagy gyengébb allergiás tünetről számolnak be.  

Probiotikumok

Kutatások bizonyítják, hogy a probiotikumok segítenek az allergiás nátha tüneteinek javításában. A savanyú káposzta és a probiotikumokkal dúsított tejtermékek fogyasztása segíthet. 

C vitamin

Allergia szezon idején napi 2000 milligramm C-vitamin jelentősen csökkenti a hisztaminszintet, enyhíti a tüneteket.  Mielőtt kipróbálná, beszéljen orvosával, hogy ajánlja-e ezt a módszert az Ön esetében. 

Igyon több folyadékot

Allergiaszezon idején ajánlott több több vizet, gyümölcslevet vagy más alkoholmentes folyadékot fogyasztani.  Az extra folyadék elvékonyíthatja az orrjáratok nyálkahártyáját, így megkönnyebbülést nyújthatnak. A meleg italoknak, például a teának, a húslevesnek vagy a levesnek további előnye, hogy a gőzük is segít.

Természetes tisztítószerek 

Tartsa tisztán otthonát. Ez az egyik legjobb módszer a beltéri allergének elkerülésére. A vegyszerek azonban irritálhatják az orrjáratokat és súlyosbíthatják a tüneteit, ezért használjon inkább olyan természetes tisztítószereket, mint az ecet vagy szódabikarbóna. Használjon HEPA szűrővel rendelkező porszívót az allergének megkötésére. Ha súlyos allergiája van, kérjen meg mást, hogy takarítson.

Kerülje a cigarettafüstöt

Súlyosbíthatja a tüneteket. Kerülje az aeroszolos spray-ket és a fatüzelésű kandallók füstjét is!

allergia bőrteszt

Ismerje meg a kiváltó okokat

Biztosan tudja, mire allergiás? Kérjen időpontot egy allergológustól allergiás bőrtesztre, hogy pontosan meghatározzák a kiváltó okokat. Ezután jobban megtervezheti, hogyan kerülje el őket.